Waarom kiezen voor Wagyu

Wagyu is een ras van runderen dat oorspronkelijk afkomstig is uit Japan. Dit rundvlees is beroemd vanwege de hoge kwaliteit, marmering en smaak. De term “Wagyu” betekent letterlijk “Japanse koe”. Het vlees van deze runderen is rijker aan vet dan dat van andere runderen en heeft een intense, boterachtige smaak. Het is daarom vooral populair als luxe en hoogwaardig vlees en wordt vaak gebruikt in gerechten zoals steaks, hamburgers en sushi. Het wordt ook gebruikt in Japanse gerechten zoals shabu-shabu en sukiyaki. In Nederland is dit vlees al jaren razend populair bij restaurants die graag mooie gerechten aan hun gasten serveren. Inmiddels wordt het vlees ook steeds vaker thuis bereid omdat het simpelweg een heerlijke soort biefstuk is. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van het vlees. Hoe meer marmering, hoe beter geldt in dit geval. We vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten om dit mooie stuk vlees thuis te serveren. Lees verder en laat je inspireren.

Wat is het voor vlees?

Zoals we al aangaven is het de benaming voor een stuk rundvlees dat afkomstig is van Japanse koeien. Dit type biefstuk is een stuk vlees van de Japanse koe, een ras dat oorspronkelijk uit Japan komt en beroemd is om zijn hoogwaardige vleeskwaliteit en smaak. Het ras heeft een hogere mate van marmering (intramusculair vet) in het spierweefsel dan andere rassen, wat zorgt voor een sappiger en smakelijker stuk vlees.

Wagyu biefstuk wordt vaak beschouwd als een luxe product vanwege de hoge kwaliteit en de hogere prijsklasse. De kwaliteit van het vlees wordt beoordeeld op basis van de mate van marmering, en er zijn verschillende gradaties van dit vlees, zoals A5 (het hoogste niveau) tot A3, A2 en A1.

Hoe beoordeel je Wagyu?

Wagyu wordt meestal beoordeeld op basis van de marmering, de hoeveelheid vet dat in het spierweefsel is geïnfiltreerd. Hoe hoger de marmering, hoe beter de kwaliteit en de smaak van het vlees. Je kunt zelf bepalen welke kwaliteit je kiest. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs van het vlees is.

Waarom kiezen voor dit vlees?

Je kunt Wagyu op verschillende manieren gebruiken in de keuken. Doordat het vlees een rijke vetmarmering heeft is het vlees eenvoudig te bereiden en heerlijk van smaak. Je hebt weinig nodig om met dit vlees een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Hoe kan ik Wagyu bereiden?

Wagyu biefstuk wordt meestal bereid door het te grillen, bakken, braden of stoven. Het is belangrijk om de biefstuk langzaam te bereiden en niet te gaar te maken. Dat is nodig om de malsheid en de smaak te behouden. Door de hoge mate van marmering is het niet nodig om extra vet toe te voegen tijdens het bereiden. Wagyu biefstuk wordt meestal geserveerd als een dikker stuk vlees, omdat dit de beste manier is om de unieke smaak en textuur van het vlees te proeven. De biefstuk kan worden gecombineerd met verschillende bijgerechten en sauzen. Het is heerlijk met aardappels uit de oven en een frisse salade. Je kunt het ook serveren als onderdeel van een Aziatische maaltijd. Wil jij dit hoogwaardige stuk vlees proeven? Ga dan naar Beefensteak.nl!