Wanneer zijn koelcellen een interessante keuze?

Het spreekt voor zich dat in een horecazaak altijd gebruik wordt gemaakt van verschillende manieren om voeding koel te houden. Eén van de mogelijkheden waar hiervoor naar gekeken kan worden zijn zogenaamde koelcellen. Het gaat hierbij om speciale cellen die er zoals de naam al aangeeft voor zorgen dat voedingswaren op een uitstekende manier gekoeld kunnen worden. Voor heel wat horecazaken geldt dat ze zich de vraag stellen of het nu wel of niet interessant kan zijn om hier gebruik van te gaan maken. Ben jij ook één van deze horecazaken? Dan is het alvast met zekerheid een aanrader om je nog verder te gaan verdiepen in de onderstaande informatie. 

Als je behoeften hebt aan een grote capaciteit van je koelcellen

De nummer één reden waarom horecazaken ervoor kiezen om te investeren in de aanschaf van één of meerdere koelcellen heeft uiteraard te maken met de capaciteit waarover ze beschikken. Voor kleinere horecazaken kan het misschien voldoende zijn om gewoon gebruik te maken van een standaard koelkast, maar voor de grotere zaken is dit in de praktijk absoluut onmogelijk. Het aanschaffen van een koelcel zorgt er niet alleen voor dat je over veel meer ruimte beschikt om de verschillende voedingswaren netjes te op te bergen, daarnaast kan je ze ook optimaal sorteren. Het spreekt voor zich dat dit de efficiëntie in je horecakeuken met zekerheid zal verbeteren. Voor heel wat horecazaken kan het in de praktijk dan ook met absolute zekerheid de moeite meer dan waard zijn om minstens te overwegen om te investeren in de aankoop van een koelcel. Dat is zeker. 

Wanneer je over voldoende ruimte beschikt 

De beschikking hebben over een grotere capaciteit betekent in de praktijk uiteraard eveneens dat de koelcellen heel wat meer ruimte in beslag zullen nemen in vergelijking met bijvoorbeeld standaard koelkasten. Zoveel mag wel duidelijk zijn. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel horecazaken zich in de praktijk genoodzaakt zien om over te gaan tot het kopen van niet zomaar één, maar wel van meerdere koelkasten omdat ze anders over onvoldoende capaciteit beschikken. Als dat eveneens geldt voor jou is het mogelijks een praktischere en bovendien ook financieel interessantere keuze om te kiezen voor het kopen van één van de verschillende koelcellen die er op de markt bestaan. 

Let ook goed op de garantievoorwaarden!

Last but not least is het eveneens zo dat er zeker de nodige aandacht moet worden besteed aan de garantievoorwaarden waarvan sprake is. Het spreekt voor zich dat heel wat verschillende merken er door de jaren heen voor hebben gekozen om uit te pakken met hun eigen lijn met koelcellen. Dat heeft ervoor gezorgd dat er onderling vaak sprake is van aanzienlijke verschillen op het gebied van garantie en dekkingen. Hier even nadrukkelijk de nodige aandacht aan besteden kan ontzettend interessant zijn. Wanneer er één of meerdere koelcellen in je horecazaak het even voor bekeken houden spreekt het voor zich dat de gevolgen hiervan zeer groot kunnen zijn. Alleen wanneer je kan rekenen op echt goede garantievoorwaarden is het mogelijk om eventuele problemen meteen aan te laten pakken. Dit is met zekerheid een belangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan. 

Mis je nog iets in je keuken? Dan kan een ijsblokjesmachine handig zijn!