Welk Belgisch speciaal bier moet je eens in het leven hebben geproefd?

Wanneer je aan België denkt, is de kans groot dat je aan het speciaal bier denkt dat dit land produceert. Er zijn namelijk talloze geweldige speciaalbiertjes te vinden in België. Waar sommigen simpelweg lekker zijn, bestaan er ook speciaal biertjes die je zeker een keer moet hebben geproefd. Daarom hebben we in deze vijf van dit soort voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je de beste speciaalbiertjes uit dit land hebt geproefd.

Een Brugse Zot is een speciaal bier dat je zeker niet over het hoofd mag zien

De eerste Belgische speciaal bier die je zeker een keertje in je leven moet hebben geproefd, is Brugse Zot. Deze mooi goudgele bier wordt gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge. Het heeft een alcoholpercentage van 6% en is licht bitter, met tonen van citrusvruchten. Wat dit biertje zo speciaal maakt is dat het gebrouwen wordt met een uniek kruidenmengsel. Bovendien is het een Belgisch bier dat al meer dan 80 jaar wordt gebrouwen, waardoor het zeker een historisch drankje is.

Een Westmalle Trappist Dubbel speciaal bier

Ook de Westmalle Trappist Dubbel is absoluut een speciaal bier waarvan je een keer in je leven een glas hebt gedronken. Dit bier met zijn donkerbruine kleur wordt gebrand door Abdij Westmalle in België en is 7% alcohol. Het heeft een uitgesproken, zoete smaak met een licht kruidige nasmaak. Het bier is gebrouwen in samenwerking met Karel, Wereldbeker Meester Belgisch Bier in 2018, waardoor het zeker de moeite waard is om te proeven.

Een Rochefort Trappist 10

Ook de Rochefort Trappist 10 mag niet ontbreken als je het over Belgische speciaal biertjes hebt. Deze bijzondere tripel wordt gebrouwen door Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in België en bevat 11,3% alcohol. Het heeft een volle, zoete smaak en aroma’s van gebrande mout, karamel en wat chocolade. Er zit ook een licht aards tintje in en de afdronk is heel fris. Hierdoor is het een waar genot om te proeven.

Vergeet een Chimay Blauwe Trappist niet te proeven

Verder is de Chimay Blauwe Trappist een speciaal bier dat je zeker eens geproefd moet hebben. Dit klassieke biertje wordt gebrouwen door de Abdij van Scourmont in België. De Chimay Blauwe Trappist bevat 9% alcohol en heeft een volle, zoete smaak met tonen van fruit, karamel en hints van chocolade. Het heeft ook een licht bittere smaak, maar de afdronk is fris. Door de unieke smaak is het een bier dat je zeker geproefd moet hebben.

La Trappe Quadrupel speciaalbier

Tot slot mag ook La Trappe Quadrupel niet ontbreken in je lijstje van Belgische speciaalbiertjes. Dit speciaal bier heeft 10% alcohol en wordt gebrouwen door de Koningshoeven in Berkel-Enschot. La Trappe Quadrupel is een volle, zoete bockbier met hints van kandijsuiker en karamel. Het heeft ook tonen van gedroogd fruit, wat dit bier een heerlijk, complex karakter geeft. Proef dit biertje eens en ervaar de lekkere smaken die het heeft.